Degenen die zich hiervoor hadden aangemeld (dat kan dus ook iemand uit Leeuwarden of Maastricht zijn) kreeg dinsdag nieuwsbrief nummer 4 in zijn mailbox die gaat over de Buitenzomerlanden.

De heer Van Leenen
Verrassend om te zien (en eigenlijk waren we hier al bang voor) dat de gemeente niet heeft stilgezeten. De heer Van Leenen start om te noemen dat zij nog de tijd nemen om met ons in gesprek te gaan om ons vervolgens ons ‘te informeren’ over de plannen (dus niet praten, maar informeren!) om dan ons ‘lekker te maken’ met een participatiebudget (sigaar uit eigen doos?). Of zou dit een afleidingsmanoeuvre zijn? Dit budget blijft natuurlijk wel in beheer van de gemeente 🙂

Dan ‘in gesprek’…..
Wij begrijpen niet goed waar een gesprek goed voor is. In deze nieuwsbrief presenteren zij tenslotte al de plannen. Vreemd, het lijkt ons beter deze plannen eerst samen met bewoners (bijvoorbeeld een dorpsraad als vertegenwoordiger) samen te gaan maken. Nee, gemeente informeert liever……. En dan alleen al de opzet van ‘het gesprek’, een online meeting waar een ieder zijn verhaal kan doen? Heel vreemd!

Wij roepen u op om DEEL TE NEMEN aan alle meetings! Laat uw mening horen!

Eerste meeting: ‘het gesprek’

Op woensdagavond 7 juli organiseer de gemeente een digitale bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst informeert(!) de gemeente u over de stand van zaken en wil graag horen wat u vindt van een zonnepark op die plek. De avond begint om 19.00 uur en we sluit uiterlijk om 20.45 uur. Via een digitaal formulier op www.gemeentehw.nl/zonneparkheinenoord kunt u zich vanaf 18 juni aanmelden voor deze bijeenkomst. Dit kan tot en met 4 juli. Uiterlijk op 6 juli ontvangt u van de gemeente een e-mail de link naar de digitale bijeenkomst.
AANMELDEN DUS!

Beknopte versie ‘Visie Buitenzomerlanden’
Een charmeoffensief? Bewoners krijgen eind juni een beknopte versie in de bus en de gemeente hoopt dat u dan positief tegen de plannen aankijkt…..

Bos
Dan benoemt de heer Van Leenen de plannen voor ‘het bos’. ASR is hier al klaar mee zo te zien. U hoeft alleen maar in te stemmen…… Ook hier krijgt u een uitnodiging om ‘te praten’. Wat ze hier mee bedoelen weten we niet precies. Willen wij eigenlijk wel een bos?

Geluid en Gezondheid
Dan wil de gemeente ons graag informeren over ‘het geluid’ en onze gezondheid. Ook hiervoor wordt er weer een webinar georganiseerd op 30 juni.
Meldt u zich ook hier voor aan?

Tot slot
Dan toch ook nog iets over die prachtige natuur. Want tja, die moeten we natuurlijk niet vergeten. De noordrand van de Hoeksche Waard wordt een “natuurgebied”. Met tientallen hectares zonnepalen , een begraafplaats en 5 windturbines zo groot als de Euromast.

*****************************************************************

Teleurstellend
Al met al hebben wij zo onze bedenkingen. Gemeente gaat vol gas vooruit. Je kunt alleen nog toekijken en bij het kruisje tekenen. Wat vindt u er van? Is dit de manier waarop wij door onze gemeente vertegenwoordigd willen worden?

*****************************************************************

Nieuwsbrief niet ontvangen?
Wij hebben de nieuwsbrief vanuit de gemeente voor u beschikbaar gemaakt. Zie onderstaande link voor de PDF:

De enige manier om deze zelf rechtsreeks te ontvangen is door een email met uw vraag te sturen naar ondersteuningpro@gemeentehw.nl

#

Comments are closed