Duurzaamheid staat op de agenda en is vaak onderwerp van discussie. Het is dan ook een belangrijk thema. Op deze pagina willen wij naast het geven van tips en interessante links u ook informeren over de projecten die hier in de Hoeksche Waard en lokaal in Heinenoord opgepakt zijn of gepland zijn.

Tips

Er zijn veel dingen die je kunt doen om duurzamer te leven. Zo kun je bijvoorbeeld je afval scheiden, apparaten niet op stand-by laten staan, letten op wat en waar je je spullen koopt, je douchetijd inkorten, groene energie gebruiken, de (LED)verlichting uitdoen als je niet in de kamer bent, de cv een graadje lager zetten en nog veel meer.

Links

Bron: https://wikikids.nl/Duurzaamheid

Heb je tips of interessante info? Deel het dan met ons. Wij plaatsen deze dan graag op deze pagina.

Project Buitenzomerlanden

Er is op dit moment veel te doen over de plannen voor windturbines en een zonnepark aan de noordzijde van het dorp Heinenoord. Veel bewoners zijn onaangenaam verrast door de plannen. Velen zijn onbekend met de plannen en zijn geschrokken van de impact die ze hebben op hun leefomgeving. Wij geloven dat dit vooral komt door het ontbreken van of bijna niet gegeven informatie vanuit de gemeente en de ontwikkelaar.

Lees meer over deze plannen – KLIK HIER –