WABP staat voor Whats App Buurt Preventie. De groep is alleen en enkel bedoeld voor DRINGENDE meldingen van onraad. Dus niet bedoeld om onderling te chatten of te overleggen. Enkel en alleen voor dringende berichten dus.

Dus (helaas) ook niet voor een weggelopen huisdier of een kind wat nog niet thuis is…..

Basis is en blijft dat het eerste contact met politie moet zijn. Daar meld u als eerste wat u ziet. Daarna stelt u uw mede-bewoners op de hoogte…..

Er zijn mede-bewoners die normaal gesproken wat meer op zichzelf zijn (hun goed recht). Het deelnemen in een dergelijk groep is dan okay mits het niet gebruikt wordt voor chatberichten etc. Daarom zijn er zogenaamde huisregels opgesteld, wij vragen u met klem om u zich hier aan te houden. (Mede-)beheerders zullen hier streng op toezien!

Zijn de Heinenoordse WABP groepen een succes?

Als beheerder zeg ik natuurlijk volmondig ja. Al realiseer ik me dat ‘bewijs’ daarvoor moeilijk is te geven. Uitgaande van de cijfers vanuit politie lijkt het vrij rustig in Heinenoord, buiten de schietpartij recentelijk op de Blaaksedijk natuurlijk.

Wij zien niet veel meldingen in de verschillende WABP groepen voorbij komen. Dit kan betekenen dat er niet veel gebeurd maar ook dat bewoners niet veel te melden hebben 🙂

Zijn de WABP groepen dan een succes?

Je kunt natuurlijk niet in het hoofd kijken van een crimineel maar ergens hoop je dat door de verschillende WABP groepen die crimineel wel twee keer nadenkt om in de wijk iets uit te halen. Ergens hoop je dat hij zich bedenkt door de simpele gedachte dat er mensen wellicht wat meer zullen opletten en met andere zullen delen!

Nieuwe beheerder
Recentelijk is Stefan aan het team toegevoegd. Hij neemt nu een aantal wijken voor zijn rekening ten oosten van de A29. Wij wensen hem veel succes met het begeleiden en coördineren van deze wijken.

Wil je zelf ook beheerder worden van jouw wijk? Dat kan!
Wij kunnen wel wat extra hulp gebruiken. Stuur ons even een berichtje en wij vertellen graag wat dat ‘beheer’ nu eigenlijk inhoud!

Wil je meer weten over WABP en de wijken? Bekijk dan onze WABP pagina!

Mocht u opmerkingen of vragen hebben dan horen wij die natuurlijk graag van u.

Ben jij al lid van Ă©Ă©n van onze WABP groepen? Nee? Meld je dan gelijk aan!
https://woneninheinenoord.nl/wabp-groepen

Wordt lid van de WABP groep van wijk! Doet u mee?!

Wij nodigen u graag uit lid te worden. Samen kunnen wij zorgen voor een fijne veilige leefomgeving. Praat er over met uw buren. Nodig ook hen uit lid te worden. Samen kunnen we meer dan Ă©Ă©n.

Met vriendelijke groet,
Ben Smit
Mobiel: 06-51212151

Beheer en coördinator WABP Heinenoord

#

Comments are closed