Ben Smit mag zich vanaf komende week weer ‘klimaatburgemeester’ noemen…. Vandaag een stuk in het AD.

“Een hele eer zou je zeggen. Hm nee hoor, lijkt vanuit de overheid vooral te doen om meer aandacht voor ‘het klimaat’. Vind wel dat het klimaat best wat meer aandacht zou mogen hebben. En dan niet alleen maar de focus op ‘goedkope’ zonnepanelen, want dat is juist niet de insteek. Jammer dat er vaak maar op één topic wordt gefocust. Er spelen meer zaken die juist met elkaar goed te combineren zijn. Denk dan aan ‘hittestress’ of ‘klimaatadaptatie’ (weet jij wat ze betekenen?). Duurzamer leven betekend veel meer dan alleen je dak vol leggen met zonnepanelen. Het gaat er juist om om dingen anders te doen. Afval scheiden, beter gebruik regenwater, zuiniger omgaan met energie in het algemeen, rekening houden met natuur etc. etc. Als je het alleen al hebt over zonnepanelen…. Er worden mensen nu alleen lekker gemaakt met aanbiedingen maar van enig advies is er weinig sprake. Ken jij alle soorten aan zonnepanelen? Weet jij welke omvormer je moet kiezen of dat er andere opties zijn? Meer adviseren en informeren zou mijn devies zijn….” zo zegt hij.

Zie ook stuk in het AD:

#NationaleKlimaatweek #NKW #klimaat #duurzaam #hittestress #klimaatadaptatie #advies #burgemeester

#

Comments are closed