Teleurstelling over plannen De Buitenzomerlanden: ‘Het is een gemiste kans’

Artikel AD: Joost Baumgardt 04-11-21, 09:00

De belangenorganisatie Vrienden van Heinenoord is teleurgesteld in de houding van de gemeente over de inrichting van het gebied De Buitenzomerlanden. ‘De gemeente pakt opnieuw de regie.’

Ben Smit, woordvoerder van de belangenorganisatie ‘Vrienden van Heinenoord’, was na de laatste bijeenkomst op 11 oktober hoopvol gestemd. Eindelijk zouden bewoners van Heinenoord meer inspraak hebben bij de inrichting van De Buitenzomerlanden, een gebied aan de noordrand van Heinenoord waar windturbines en een zonnepanelenpark moeten verschijnen.

Nu, een maand later, is de hoop vervangen door teleurstelling. Aanleiding is een bericht van de gemeente waarin ze een nieuwe vergadering aankondigt op 30 november. Tijdens deze vergadering zal over de ‘vorm van het verdere proces’ worden vergaderd en niet over de wensen en zorgen van bewoners over het gebied.

Enquête onder bewoners

Volgens Smit is het noodzakelijk om juist in dit stadium daarnaar te luisteren. ,,We hebben het idee dat de gemeente ons de mond snoert.” De ‘Vrienden van Heinenoord’ hield eerder al een enquête onder bewoners. Van de 1500 huishoudens uit Heinenoord gaven zo‘n 870 aan zorgen te hebben over de geplande energieprojecten. ,,Wij zijn de enige partij die getoetst heeft bij de bewoners.”

De belangenorganisatie is bang dat met die input niks gebeurt. De komst van het zonnepanelenpark ten noorden van Heinenoord kwam vorige maand op losse schroeven te staan na een inloopavond over de inrichting van het gebied De Buitenzomerlanden. Daar liet wethouder Piet van Leenen (SGP, Milieu) weten vanaf dat moment beter naar de bewoners van Heinenoord te luisteren. Een woordvoerder van de gemeente Hoeksche Waard liet vervolgens weten dat ‘de prioriteit is verlegd naar het belang van de inwoners’. Maar van die intentie is weinig over volgens Smit. ,,Het is een gemiste kans.’’ 

Bron:
https://www.ad.nl/hoeksche-waard/teleurstelling-over-plannen-de-buitenzomerlanden-het-is-een-gemiste-kans~afe0e04e/

#

Comments are closed