Nieuws vanuit PKN:

Door alle coronamaatregelen zien we elkaar als gemeenteleden veel minder. Ook kunnen we geen groepsactiviteiten organiseren. Het gemeenteleven is anders dan we zouden willen en we zoeken naar mogelijkheden om met elkaar mee te leven. Wij willen graag een mooi project onder de aandacht brengen: het engelenproject.

Engelen komen we veel tegen in de bijbel als boodschappers van God. Er bestaat ook de uitdrukking ‘je bent een engel’. Dat betekent dat je iets goeds doet voor een ander.

Het engelenproject is een project waarbij aandacht voor de ander en meeleven met elkaar centraal staan.

Het project houdt in dat ‘engelen’ uit de gemeente een aantal keer een verrassing bezorgen bij gemeenteleden, waarvan we denken dat de verrassing hen kan opbeuren, hen een beetje licht kan brengen. De verrassingen worden anoniem bezorgd.

We zijn daarom op zoek naar:

 1. Gemeenteleden die graag een ‘engel’ willen zijn,
  voor één ander gemeentelid door hem of haar een aantal keer een verrassing te bezorgen en zo te laten weten dat je aan hem/haar denkt.
  Een aantal voorbeelden van verrassingen: een kaartje sturen, een klein cadeautje of iets lekkers om te eten bij de voordeur neerzetten, anoniem een bloemetje geven, een mooi gedicht door de brievenbus doen. Er zijn vele manieren te bedenken waarop je engel kan zijn voor de ander.
  En natuurlijk mag je ook altijd bidden voor deze persoon.
 2. Gemeenteleden die wel een engel kunnen gebruiken,
  omdat ze bijvoorbeeld alleen wonen, door een moeilijke tijd gaan of een bemoediging en aandacht kunnen gebruiken.

Het engelenproject zorgt ervoor dat deze twee groepen met elkaar verbonden worden.

Het project start op eerste Paasdag 4 april en stopt weer op eerste Pinksterdag 23 mei. Het project duurt 50 dagen oftewel 7 weken.

Als ‘engel’ gaat u in deze 7 weken 3 a 4 keer een kleine verrassing bezorgen bij de persoon voor wie je een engel bent. Je krijgt voor eerste Paasdag van ons de naam door van het gemeentelid voor wie je een engel mag zijn.

Het is de bedoeling dat de ‘engel’ niet laat weten wie hij/zij is en zich niet laat zien. Je bent dus een anonieme engel en het ontvangende gemeentelid weet niet wie de verrassingen brengt. Dat maakt het project extra bijzonder.

Als het ontvangende gemeentelid graag aan het einde van het engelenproject wil weten wie zijn/haar engel was (bijvoorbeeld om de engel te bedanken) dan is het mogelijk aan één ons de naam van de engel te vragen. Als de engel er geen bezwaar tegen heeft, dan wordt de naam doorgegeven. Mocht de engel liever anoniem blijven, dan zullen we de naam niet bekend maken.   

Het mooie van het project is dat iedereen die dat wil mee kan doen.

Onze vraag is dus…wilt u meedoen aan dit mooie project? Als je een ‘engel’ wilt zijn of als je een gemeentelid wilt doorgeven die een engel kan gebruiken: geef het door.

 • Wil je een ‘engel’ zijn voor iemand? Stuur ons dan een bericht met o.a. uw naam, uw adres, uw e-mailadres en/of uw telefoonnummer en eventueel uw opmerking(en)
 • Wilt u iemand aanmelden die wel een engel kan gebruiken? Stuur ons dan een bericht met de naam van het gemeentelid, zijn of haar adres en eventueel uw opmerking(en)

Voor een goede coördinatie om mensen aan elkaar te verbinden is aanmelden belangrijk. Als engel ontvang je na aanmelding ook verdere informatie.

Aanmelden kan tot maandag 22 maart bij Pauline Kranendonk:
kerkelijkwerker@gereformeerdekerkheinenoord.nl

Wij zien uit naar de aanmeldingen, zodat we met elkaar een mooi engelenproject kunnen vormgeven in onze Petrakerk.

Hartelijke groeten van de Commissie Gemeenteopbouw,
Marja Kleijwegt, Hermien Huijsen, ds. Elzo Bijl en Pauline Kranendonk

#

Comments are closed