Veranderingen per 1-1-2021

Na een eerdere verruiming van openingstijden in de ochtend, zal er op maandag en vrijdag een avondspreekuur zijn. Dit is vooral bedoeld voor mensen voor wie het lastig is om tijdens de reguliere openingstijden langs te komen (zoals werkenden), maar staan open voor alle patiënten.

Op vrijdag is de apotheek open tot 18.00 uur. Dit is alleen voor medicijnen afhalen. Niet voor het inleveren van nieuwe medicijnen.

Het telefonisch spreekuur is vervallen. Indien het noodzakelijk is dat de huisarts u terugbelt, dan kan dit via de assistente ingepland worden.

In navolging van alle andere apotheken in de regio en het land zullen medicijnen die niet (grotendeels) vergoed worden door uw zorgverzekering aan de balie afgerekend moeten worden. Dit zijn met name duurdere medicijnen van een specifiek merk, die niet zijn aangewezen binnen het zogeheten laagste prijs / preferentiebeleid van uw zorgverzekeraar. De factuur krijgt u mee en kunt u eventueel zelf nog indienen bij uw zorgverzekering voor een (doorgaans gedeeltelijke) vergoeding.

Het alternatieve medicijn wat wél wordt vergoed door uw verzekeraar kunnen wij wél rechtstreeks naar uw verzekeraar sturen en zal u voorgesteld worden indien gewenst.

Het is ook mogelijk om gepersonaliseerde video bijsluiters online in te zien via Kijksluiter en via het portaal / de app.

Griepprikken

Er is een kleine nalevering geweest van de griepvaccinaties. Heeft u wel een oproep gehad maar bent u niet in staat geweest om de griepvaccinatie te komen halen, dan kunt u een afspraak maken via de assistente.

Online dossier inzage

In ons nieuwe patiëntenportaal is het inmiddels mogelijk om delen van uw dossier in te zien.

Herhaalrecepten

Het is niet langer mogelijk om via het oude portaal een herhaalrecept aan te maken. We verzoeken u dan ook om een account aan te maken op ons uitgebreidere patiëntenportaal.

App beschikbaar

Vanaf heden is er ook een gratis app beschikbaar waarmee u via uw telefoon of tablet het nieuwe portaal met extra functies kunt gebruiken. Deze dient u aan uw account te koppelen na in het laatste scherm onze huisartsenpraktijk te kiezen.

Download de app hier: Apple Store (IOS) of Google Play Store (Android)

Verbeterd patiëntenportaal

Wij hebben een nieuw patiëntenportaal waar u zich voor kunt aanmelden om herhaalrecepten bij ons aan te vragen. (zie onderstaande link). Dit portaal heeft meer mogelijkheden en is gekoppeld aan uw dossier op de praktijk. Momenteel kunt u per medicijn een video bijsluiter kunnen afspelen die is toegespitst op degene die is ingelogd.

Daarnaast is het vanaf nu mogelijk om via de portaal online consulten aan te vragen bij een van de huisartsen.

Bovendien kunt u via dit portaal ook (delen van) uw eigen dossier kunnen inzien en online afspraken maken, rechtstreeks in de agenda van een van de huisartsen. Tenslotte is er ook een gratis app beschikbaar waarmee u via uw telefoon of tablet deze extra functies kunt gebruiken. Deze dient u aan uw account te koppelen na in het laatste scherm onze huisartsenpraktijk te kiezen.

Download de app hier: Apple Store (IOS) of Google Play Store (Android)

Het nieuwe portaal is te vinden op: portaal.huisartsheinenoord.nl

Omdat het om uw medische gegevens gaat, is het noodzakelijk om u (na aanmelding op de website) eenmalig te identificeren op de praktijk. Dit is niet nodig wanneer u zich registreert met het mailadres wat u gebruikt voor herhaalrecepten op het oude portaal.

Ook wanneer u bij aanmelding in de praktijk heeft aangegeven dat u gebruik wilt maken van het portaal en uw mailadres heeft geregistreerd is identificatie niet nog een keer nodig.

Let op: het account is persoonlijk, dus 1 mailadres per account. Gezinnen en partners hebben dus meerdere mailadressen nodig wanneer meerdere mensen gebruik willen maken van het nieuwe portaal.

Contact:

Spoednummer 0186-601301

Huisartsenpraktijk Heinenoord
Emmastraat 2B
3274 AC Heinenoord
Telefoon: 0186-601301
Fax: 0186-605440
Website: www.huisartsheinenoord.nl

#

Comments are closed