Gisteren mogen voorgaan in een uitvaart, met alle ernst en diepgang die dat met zich meebrengt. Zelf ben ik nooit zo scheutig met het verslaan van een afscheidsdienst op Facebook, omdat in zo’n samenzijn tere dingen gebeuren en tere woorden mogen klinken. Dingen en woorden die meer passen bij -zeg naar- de kleine klok van het persoonlijke aanwezig zijn, dan bij de grote klok van het op social media wereldkundig maken.

Vandaag voorbereidingen voor de online-kinderdienst in de Petrakerk in Heinenoord. Dus in dat aankomende gebeuren zit alle frivoliteit en speelsheid die je van een kinderdienst mag verwachten. Samen met goede collega Evert Agterhuis zullen we voorgaan in een verder lege kerk want de kinderen zitten thuis achter het beeldscherm. Het belooft evengoed een vrolijke en speelse dienst te worden. Daarbij hoop ik dat we zondagochtend wel de kerk zullen kunnen bereiken vanwege de sneeuwverwachting. Het zal niet alleen binnen de dienst maar ook op de weg daar naar toe wel een heel gegoochel worden. ?

Klik hieronder op het logo van ‘Kerkdienstgemist’ om de dienst te kunnen bekijken:

#

Comments are closed