Het bijgaande artikel in Hoeksche Waard Exclusief roept vragen op.

De koptekst is tendentieus. Gebracht als redactioneel stuk, maar het lijkt meer een anonieme reclamespot voor zonnepanelen in de Hoeksche Waard.

In de koptekst wordt onjuiste informatie over de Vrienden van Heinenoord en over de situatie bij Heinenoord vermeld. Nergens in het artikel komt het thema terug. Journalistiek een slecht opgebouwd stuk. Inhoudelijk valt er ook wat op af te dingen. In de kop is sprake van stroom voor 7600 huishoudens. Helaas klopt die kop ook niet….. In het artikel staat dat het om 3250 huishoudens gaat. Minder dan de helft dus. De rest is voor eigen gebruik. Dat is uiteraard goed voor de duurzaamheid in de Hoeksche Waard, maar vooral voor Cosun zelf. Tot slot is het fijn om te lezen dat de ruimtelijke omstandigheden daar goed passen bij een zonnepark: een hoge dijk, uit het zicht, een industriële omgeving met weinig bewoners. Op de locatie boven en bij Heinenoord is de situatie het volledig tegenoverstelde: geen hoge dijken, in het zicht, geen industrie en veel bewoners.

Zo vermeldt dit artikel toch ook nog iets goeds: de beste redenen om vooral geen zonnepark bij Heinenoord te realiseren. 🙂

Bron:
Hoeksche Waard Exclusief
https://issuu.com/hwexclusief/docs/hwe_15_nov_2021_lr/50

#

Comments are closed