Nationale Klimaatweek, 30 oktober t/m 5 november 2023

Doe ook iets voor een beter klimaat

Nationale Klimaatweek is dit jaar van 30 oktober t/m 5 november 2023. In deze week gaan burgers, bedrijven en gemeenten aan de slag om iets te doen voor een beter klimaat. Dat doen zij niet alleen tijdens deze week, maar ook de rest van het jaar.

Het klimaat heeft jou het hele jaar nodig. Je kunt ieder moment beginnen aan een bewuster leven. Dus waarom vandaag niet? Zet ook de knop om en doe mee!

Welke duurzame stap zet jij vandaag?


In Heinenoord is Ben Smit benoemd tot ‘klimaat burgemeester’. Wellicht zie je bij hem thuis wel de grote vlag hangen. Ben zet zich in voor tal van zaken die ons als bewoner raken. Denk dan aan het initiatief voor glasvezel in Heinenoord in 2017, de ontwikkelingen rondom de windturbines, het opnieuw inrichten van het gebied Buitenzomerlanden met inspraak van bewoners of van hele andere orde… het terugbrengen van de snelheid op o.a. de Ducheminlaan in de wijk Oosteinde.

Maar daar stopt het niet, Ben probeert ook duurzamer te leven. Minder vlees, minder in plastic verpakt voedsel, rijd volledig elektrisch, heeft 24 zonnepanelen, vangt meer dan 300 liter water op. De opvang van water zal misschien binnenkort worden uitgebreid naar 2500 liter voor o.a. het spoelen van de wc, het water geven van de bloemen en planten EN het wassen van de auto (geen kalk en dus geen strepen)! Denkt hij dat hij hiermee onze aarde red? Nee, natuurlijk niet. Sommige zaken staan zelfs ter discussie of die wel ‘groen’ genoeg zijn. Maar hij draagt wel graag zijn steentje bij, hoe klein dan ook…..

Wat doe jij voor het klimaat?
DOE OOK MEE!

#

Comments are closed