Wat doe je zondag?
Ondernemers Hoeksche Waard starten campagne om enquête over activiteiten op zondagen van de gemeente in te vullen

In Nederland is via de winkelsluitingswet geregeld dat gemeentes winkeliers de vrijheid kunnen geven om zondags geopend te zijn. In grote delen van het land is het al jarenlang de normaalste zaak van de wereld dat op zondag of op geselecteerde (koop)zondagen winkels open zijn. De strikte zondagsrust, zoals we die van voor 1984 kennen, zien we enkel nog in overwegend religieuze regio’s, waaronder ook enkele dorpen binnen de Hoeksche Waard. Daar is sinds de herindeling tot één gemeente die situatie rondom zondagsopeningen een beetje scheef. In bijvoorbeeld Oud-Beijerland en Heinenoord mogen winkels al jarenlang op geselecteerde zondagen open, terwijl in Strijen, Numansdorp en ’s-Gravendeel alles op slot moet blijven. Dit terwijl in omliggende regio’s als Dordrecht, Barendrecht en Rotterdam de winkels elke zondag open zijn.

Eigen mediacampagne ondernemers Hoeksche Waard

Volgens Winkelman is het ondanks de geuite kritiek op de enquête van de gemeente van groot belang dat zoveel mogelijk inwoners die (gemeente) enquête invullen. “Een lage deelname zal namelijk in het voordeel van de bekende tegenstanders uitvallen”. Om te voorkomen dat de Hoeksche Waard zondags op slot gaat zijn enkele retailers daarom de campagne Wat doe je zondag? gestart met als doel om mensen op te roepen de enquête van de gemeente in te vullen. Dit ondanks dat deze als erg sturend wordt ervaren. Tip: vul de verkorte versie in mocht u niet alle (sturende) vragen willen invullen. Het gaat er vooral om wat u mening is ten aanzien van het open of juist gesloten houden winkels of het wel of niet organiseren van evenementen.

Via Facebook (facebook.com/watdoejezondag), Instagram (@watdoejezondag) www.watdoejezondag.nl en diverse nieuwssites roepen we iedereen op de enquête van de gemeente in te vullen, want het gaat ook over jouw toekomst hier. Daarbij wijzen we erop dat je ongewenste vragen en toelichtingen gewoon over kan slaan, als je de enquête maar wel voltooit. Want dat is van groot belang voor een eerlijke en betrouwbare uitkomst.

#

Comments are closed