Glasvezel in Heinenoord? Wanneer dan?

Ongetwijfeld hebben meerdere Heinenoorders zich bij een provider gemeld om een aansluiting op de glasvezelkabel te krijgen. BAM is al maanden bezig om de hele oostzijde van de Hoeksche Waard te bekabelen. Overal zag en zie je de paarse kabels. Grote rollen, kleinere bundels. Bij een aantal woningen ligt de kabel zelfs al in de meterkast! Maar……..

Wanneer komt dat internet dan?
Op de website van e-Fiber, de opdrachtgever staat een overzicht van de planning. Na een lange tijd hetzelfde te hebben staat er op 7 maart dat de oplevering van signaal in april 2023 plaatsvindt. Een week gelden was dat nog maart.

Het graven zou gereed zijn. Desondanks zien we op diverse plaatsen dat er nog fors graafwerk wordt verricht. De redactie heeft meerdere maken geprobeerd uitleg te krijgen over het opleveringsmoment bij de uitvoerder (BAM) omdat opdrachtgever E-Fiber zegt afhankelijk te zijn van de info van BAM. Zelf beschikken zij niet over actuele informatie. Bij de providers hoeft u dus al helemaal niet te zijn….
We zijn benieuwd wat dit allemaal betekent voor degenen die al een provider hebben en voor de mensen die later wellicht nog aangesloten willen worden. Het prijskaartje daartoe is wel erg hoog.

Hopelijk hoort de redactie toch meer. Dan informeren we u z.s.m.

De onderstaande vragen hebben we op 20 en 26 februari gesteld aan BAM:
Voor Heinenoord staat vermeld dat de huisaansluitingen in maart 2023 gereed zullen zijn. 
– Wanneer gaat het noodzakelijke signaal naar de aangesloten woningen en kunnen de providers daadwerkelijk leveren? E-fiber en providers kunnen ons niet informeren omdat zij die informatie niet hebben. Zij verwijzen naar u.
– mogen we verwachten dat de planning daadwerkelijk gehaald wordt?
– worden alle aansluitingen in het dorp tegelijk geactiveerd?
– heeft Heinenoord een eigen centrale pop? Of deelt het dorp de centrale met een ander gebied?
– heeft u actuele documentatie die we met de bewoners kunnen delen?

Helaas kunnen we nu niet nader informeren.

#

Comments are closed