Een WABP groep is een groep in de chat-app WhatsApp, waar buurtbewoners elkaar kunnen attenderen op verdachte en alarmerende situaties in de buurt. Bij escalatie van deze situatie zal men de politie inschakelen; 1-1-2 bij spoed; 0900-8844 bij minder urgente situaties.

Een WhatsApp Buurtpreventiegroep, is een groep waar één of meerdere beheerders boven staan. Buurtbewoners die lid zijn van deze groep, kunnen elkaar snel op de hoogte brengen van alarmerende situaties zoals een inbraak, vernielingen of een verdacht persoon in de buurt.

Een WABP groep is NIET om te chatten maar ALLEEN VOOR DRINGENDE MELDINGEN van ACTUELE NOODZAAK. Veel van de deelnemers willen niet in een buurtapp maar wel in een WABP groep precies om die reden. Als in deze groep meldingen gemaakt worden dan is het belangrijk!

Een WABP groep is NIET om te chatten maar ALLEEN VOOR DRINGENDE MELDINGEN van ACTUELE NOODZAAK. Veel van de deelnemers willen niet in een buurtapp maar wel in een WABP groep precies om die reden. Als in deze groep meldingen gemaakt worden dan is het belangrijk!

Mensen neigen toch van allerlei berichten naar elkaar te willen sturen die eigenlijk niet in deze groep thuishoren. Beheerders doen hun uiterste best om de regels te hanteren maar worden vaak onheus bejegent. Wij herinneren u er graag even aan dat ook deze beheerders geheel vrijwillig hun medewerking geven en zeker geen politieagent willen spelen. Wilt u toch graag iemand een bericht sturen om ergens over door te praten? Stuur hem of haar dan een prive-bericht buiten deze groep. Dank u wel!

Meer weten? Volg dan deze link:
https://woneninheinenoord.nl/wabp-groepen/

#

Comments are closed