Petrakerk Heinenoord

De plannen om onze kerkdiensten ook via een videoverbinding (live-streaming) thuis bij te kunnen wonen zijn afgelopen week in een stroomversnelling gekomen.
Na enig beraad is ervoor gekozen de aanschaf en installatie van benodigde apparatuur in handen te geven van de firma Schaapsound. Een gerenommeerde firma op dit gebied, zodat we ook na de installatie verzekerd blijven van professionele service als dat nodig mocht zijn. Gekozen is voor een eenvoudige opstelling met één videocamera halverwege de kerkzaal ter hoogte van de nooduitgang. Zodra deze keuze gemaakt was wij in nauw overleg met Schaapsound, direct begonnen met de bekabeling en ophanging voor de camera.

Petrakerk Heinenoord

Volgens planning zou de installatie half februari plaatsvinden. Afgelopen woensdag berichtte Schaapsound dat er onverwacht ruimte in de planning was om onze installatie per direct uit te kunnen voeren. Omdat wij er klaar voor waren, kon meteen geschakeld worden. Dit betekent dat, eerder dan verwacht, aanstaande zondag al een eerste reguliere live-streaming vanuit de Petrakerk verzorgd kan worden.
In tegenstelling tot wat we eerder gemeld hebben, is besloten deze live-streaming niet via YouTube, maar gewoon via ‘kerkdienst gemist’ te laten lopen. Aan zo’n videoabonnement zijn weliswaar hogere kosten verbonden, maar we zijn dan wel ingedekt voor auteursrechten die van toepassing zijn op sommige veelgebruikte opnames. Ook het gebruiksgemak van ‘kerkdienst gemist’ speelde een rol in de gemaakte keuze.
We wensen alle kijkers aanstaande zondag een gezegende kerkdienst toe en zijn uiteraard benieuwd naar uw reacties en eventuele suggesties.

Met warme groet,
Namens de kerkenraad

Bron: Nieuwsbrief Petrakerk Heinenoord

Volg de kerkdienst(en) online via:
https://kerkdienstgemist.nl/stations/961-Geref-Kerk-Heinenoord

#

Comments are closed